Azwin Ressang (1957)

06 55 33 79 99

Partner Fuel for Living Strategies

Azwin is een continue verbeteraar op het gebied van leiderschaps- en organisatieontwikkeling. Hij richt zich op de resultaten die teams in wendbare organisaties kunnen behalen. Door middel van ‘radicale’ samenwerking en andere nieuwe vormen van niet-hiërarchisch leiderschap faciliteert hij management èn medewerkers bij het behalen van betere resultaten met meer werkplezier.

In dit werk vervult hij de volgende rollen:

  • Als Senior Consultant en Lead Trainer bij Semco Style Institute ontwerpt en implementeert hij instrumenten, werkvormen en trajecten voor de ontwikkeling van autonome teams en wendbare organisaties. Hij ondersteunt de strategiebepaling bij de implementatie van Semco Stijl bij (internationale) bedrijven. Daarnaast traint hij consultants in de ‘Semco Stijl’ organisatie ontwikkeling. Deze ‘stijl‘, ontstaan uit de meer dan 30 jaar werkpraktijk van Ricardo Semler (CEO SEMCO), is opgebouwd uit de principes wederzijds vertrouwen, reductie van controle, zelf-management, extreme stakeholder alignment en creatieve innovatie.
  • Als Executive en Boardroom (Team) Coach bij Nederlandse en internationale bedrijven ontwikkelt Azwin de volgende aspecten van leiderschap: Leading Self, Leading Teams en Leading Systems.
  • Als facilitator wordt zijn hulp daarnaast vaak ingeroepen als de samenwerking dreigt vast te lopen of is vastgelopen in (directie- en management) teams.

Expertise

Azwin heeft meer dan 20 jaar ervaring in leiderschap- en organisatie ontwikkeling in diverse sectoren. Zijn interesse en expertise ligt op het gebied van persoonlijkheid (MBTI, Enneagram), emotionele intelligentie, ‘high performance’ en zelforganisatie. Hij is verbonden aan het Semco Style Instituut en aan de Politie Academie.

Kwalificaties

Azwin heeft bedrijfskunde gestudeerd aan Nijenrode University (BBA). Daarna heeft hij diverse marketing, sales en management functies gehad bij internationale ICT bedrijven. Vervolgens heeft een eigen bedrijf op het gebied van direct marketing opgericht, geleid en verkocht (1996). Hij is auteur van 2 boeken ‘Emotionele Intelligentie’ (Samsom, 2000) en ‘Enneagram – het Team in jezelf’ (Scriptum 2003).

Opdrachtgevers zijn onder andere:

Inspectie SZW, Nederlandse Zorgautoriteit, Treant Zorggroep, MN Pensioen Beheer, ABNAMRO, de Nederlandsche Bank, Hogeschool Rotterdam en Vrije Universiteit Amsterdam.