Paul van Mechelen

06 44 50 56 99

Paul van Mechelen (1966), strateeg, verbinder en klankbord. Hij heeft jarenlange ervaring als eindverantwoordelijk in strategie en is actief op Raad van Bestuur niveau.

Het faciliteren van strategieën die raken is waar hij zich mee bezig houdt. Vanuit rationaliteit en wijsheid, samen met de organisatie. De competentie en onafhankelijkheid van een ervaren strateeg, gecombineerd met de betrokkenheid en betrouwbaarheid van ‘eigen’ mensen. Dat is wat hij kan bieden.
Zijn verlangen ligt op het raakvlak van persoonlijke- en organisatieontwikkeling. Ten nutte van de onderneming en de wereld waarin hij leeft.

Paul studeerde Maritieme Techniek aan de Technische Universiteit. Delft.  Hij is internationaal werkzaam geweest voor toonaangevende strategie boutiques zoals Nolan Norton & Co. Boer & Croon en meer recent AT Kearney. Ook heeft hij opdrachten uitgevoerd voor klanten als P&O Nedlloyd, NS, KLM, Van Oord en NedTrain. Met zijn toen nog toekomstige vrouw maakte hij een wereldreis langs Nepal, Tibet, Singapore, Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Costa Rica, Cuba en Brazilië.
Tien jaar actief voor de Nederlandse Spoorwegen, waarvan de laatste vijf jaar als hoofd corporate strategy. Een belangrijke mijlpaal voor hem is de succesvolle internationaliseringsstrategie van NS, met meer reizigers in het buitenland dan in Nederland. Opererend in een complex samenspel van stakeholders waarbij organisatiesensitiviteit een vereiste is. Naast de harde cijfers heeft de relationele en procesmatige kant steeds meer aandacht gekregen in zijn aanpak.

Zijn doel: het aanvoelen, ontwikkelen en realiseren van een zich aandienende koers (voor inspirerende klanten).

Paul is partner bij Fuel for Living Strategies (en Fuel Participations).